Lasnamäel tegutseb miniloomaaiaga lasteaed

Viie aastaga on loomaaeda kogunenud üle 20 looma, kasvatajate sõnul on loomadel lastele rahustav mõju. Igal hommikul tervitavad lapsi poni, kitsed, vöötoravad ja teised loomad.

Tallinnas Pallasti tänaval asuva eralasteaia Edu Valem muruplatsil sööb isukalt rohtu pruun poni Eifel. Peale tema elavad lasteaias kitsed, tšintšiljad, vöötoravad, papagoid, kilpkonnad ja kalad. Veel soovitakse ehitada küülikute maja, vahendas Eesti Päevaleht.

Lasteaia asejuhataja Deniss Kovaljovi sõnul toodi loomad selleks, et lapsed tuleks lasteaeda hea tujuga. “Lapsed on enamiku enda nädalast siin, neil peab siin olema põnev, huvitav, turvaline ja õpetlik ja väga oluline on see, et nad ka tahaksid lasteaeda tulla,” selgitas ta. Lasteaiatöötajate sõnul on loomadel ka teraapiline toime. Kui laps on rahutu või kurb, viib kasvataja ta loomade juurde.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga